De kracht van de machine of de schoonheid van de tuin

Is het lichaam een machine, met onderdelen die maar matig in elkaar passen en van buitenaf ondersteund en gerepareerd moeten worden? Of een tuin, die zichzelf in stand kan houden, en die slechts onderhoud nodig heeft?

Gezondheid is meer dan het ontbreken van ziekte: een lichaam streeft naar homeostase, naar het in stand houden van de balans. Gezondheid kan best beteken dat der regelmatig onderhoud nodig is, maar dat is niet hetzelfde dat er stukken kapot of ontoereikend zijn. Soms is het voldoende om het lichaam een zetje in de juiste richting te geven, en kan het dan weer zelf op de rails komen. Soms heeft een tuin langere tijd onderhoud nodig. Toch is dit anders dan de visie dat het niet goed genoeg is: uitgaande van een positieve visie op het lichaam en gezondheid, benadrukt wat er in het lichaam wel goed gaat.

De Moderne Industriële Geneeskunde heeft eigenlijk maar twee mogelijkheden: het aanvullen van een tekort, of het onderdrukken van symptomen. En helaas imiteert een groot deel van de “alternatieve geneeskunde” dit, in de vorm van allerhande vitamines en supplementen die men zou moeten nemen, of het gebruik van “natuurlijke antibiotica”

Hierom kiest u voor Itchi-go

  • Japanse acupunctuur in de stijl van Kiiko Matsumoto
  • Gediplomeerde acupuncturist
  • Persoonlijke behandeling, afgestemd op uw unieke behoeften
  • Wij hebben uitgebreide kennis van Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM)
  • Aangesloten bij Beroepsvereniging, Zhong

Navigatie

Neem contact op

Voor meer informatie, vragen of het maken van een afspraak, bel of mail:
06 431 39 217
jjc@itchi-go.nl