Gezonde voeding

Een kom heerlijk voedsel Goede voeding is erg belangrijk om ziekte te voorkomen én te genezen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat iemand die gezond eet helemaal niet ziek kan worden, of dat iedere ziekte met een tijdje gezond eten voorbij is. Juist bij chronische ziektes kan een goed dieet een enorme bijdrage aan het genezingsproces zijn. Kenmerkend voor deze tijd is ongetwijfeld de overvloed: voor het eerst in de geschiedenis van de mensheid is er voor ieder mens genoeg te eten, al wordt er in sommige gebieden honger geleden en in andere voedsel weggegooid. Deze overvloed brengt ook een verwarring met zich mee, welke keuzes gemaakt moeten worden. Wel of geen vet/suiker/alcohol/koffie/witmeel; diepvries of vers, boter of margarine? Macrobiotisch, vegetarisch of toch Atkins? Snelle hap, biologisch of troostvoedsel? En dan nog de getelde calorieën om af te vallen.

De oplossing voor deze verwarrende tijden is dan ook Eenvoud en Aandacht.

Maar eenvoudig is nog niet simpel. En aandachtig is niet gemakkelijk. Een simpele vuistregel: Het beste voedsel is het minste bewerkt. Bij vrijwel iedere bewerking gaat er meer verloren dan er gewonnen wordt. Dat schept ook een hoop duidelijkheid over producten die door de industrie als “gezond” op de markt gezet worden. Hoe meer reclame ervoor gemaakt wordt, hoe kleiner de kans dat het echt gezond is. Ons lichaam is optimaal aangepast aan de voedingsmiddelen die er altijd al waren, voor de industriële revolutie. Dat betekent natuurlijk niet iedere dag aardappelen met azijn, maar wel veel verse groenten en granen, en matig vis of vlees.

Als er aandacht is voor het eten, is er ook echt genieten. Natuurlijk voedsel geeft een veel diepere bevrediging dan voedsel met “smaakverbeteraars”. Het kost wel tijd om daadwerkelijk te leren genieten van eenvoudige smaak, maar dit is veel belangrijker dan het tellen van calorieën, of het volgen van door anderen bedachte eetregels.

Een geweldige plek om meer te weten te komen over gezonde voeding is het eboek Vitale Voedingsvisie van Betteke Visserman, dat u bij haar zelf kunt bestellen.

Hierom kiest u voor Itchi-go

  • Japanse acupunctuur in de stijl van Kiiko Matsumoto
  • Gediplomeerde acupuncturist
  • Persoonlijke behandeling, afgestemd op uw unieke behoeften
  • Wij hebben uitgebreide kennis van Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM)
  • Aangesloten bij Beroepsvereniging, Zhong

Navigatie

Neem contact op

Voor meer informatie, vragen of het maken van een afspraak, bel of mail:
06 431 39 217
jjc@itchi-go.nl