Waarom ik anders ben

Ik houd van mijn vak. Ik ben gefascineerd door traditionele Chinese geneeskunde en acupunctuur en ik vind het geweldig om te zien wat dit voor mensen kan doen. Er gaat geen dag voorbij of ik ben vol verwondering van wat ik zie gebeuren in mijn patiënten. Ik heb heel erg veel tijd, geld en moeite besteed om te leren wat ik tot dusver al geleerd heb, en daar ga ik nog steeds mee door.

Mijn werk geeft me veel voldoening, en ik hoop het tot mijn dood te kunnen blijven doen. Ik ben er van overtuigd, dat er geen geneeswijze is, met meer diepte en breedte dan de traditionele Chinese geneeskunde, en dan vooral traditionele acupunctuur. De rijke geschiedenis ervan is voor mij een belangrijke motivatie: acupunctuur is geen nieuwe mode, het is een oude en goed ontwikkelde geneeskunst.

Ik ben een echt mens. Ik leef het leven hier in deze maatschappij net zoals iedereen, en ik begrijp dat we allemaal tegen uitdagingen aanlopen, en dat het leven niet altijd gaat zoals we willen. Soms weten we diep van binnen dat we iets zouden moeten doen omdat het goed voor ons is, maar toch lukt het ons niet. Ik ben geen heilige, en heb het nodige meegemaakt in mijn eigen leven.

Ik doe mijn best om de dingen in begrijpelijke taal uit te leggen. Maar te vaak worden diagnoses, termen of ingewikkelde woorden gebruikt om te verhullen dat de arts of therapeut eigenlijk ook niet begrijpt wat er aan de hand is. Ik doe mijn best om uit te leggen op een manier waar u iets aan heeft, niet in vage new-age termen, maar ook niet in moeilijk medisch jargon.

Ik heb vertrouwen in mijn vaardigheden. Mijn waarde is in de resultaten die bij u gehaald worden. Niet op een abstracte manier, of alleen maar theoretisch in een onderzoek: u moet er iets aan hebben, in uw dagelijks leven. Ik ga niet door met behandelen als het duidelijk is dat het niets oplevert, en verwijs u dan graag door naar een andere therapeut of behandeling.

Ik ben eerlijk. Ik kan niet beloven dat ik u kan helpen, maar ik beloof twee dingen: dat ik mijn best doe, en dat ik niet zal liegen. Net als iedereen kan ik me vergissen, ik kan fouten maken, en ook mijn kennis en vaardigheden hebben hun grenzen. Maar ik zal u niets vertellen waarvan ik weet dat het niet waar is, of waar ik zelf niet in geloof.

Ik sta voor samenwerking, niet voor touwtrekken. Samenwerking met u, en andere therapeuten of artsen ten bate van uw gezondheid, wat er voor u mogelijk en realistisch is.

Ik pas me aan u aan. De behandeling moet bij u passen. Iedereen is anders, ieders omstandigheden zijn anders, en dat accepteer ik, zonder daarover te oordelen. Ik pas mijn behandelingen aan aan wat bij u past, en ik ga u geen dingen opdringen of onnodige producten verkopen.

Hierom kiest u voor Itchi-go

  • Japanse acupunctuur in de stijl van Kiiko Matsumoto
  • Gediplomeerde acupuncturist
  • Persoonlijke behandeling, afgestemd op uw unieke behoeften
  • Wij hebben uitgebreide kennis van Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM)
  • Aangesloten bij Beroepsvereniging, Zhong

Navigatie

Neem contact op

Voor meer informatie, vragen of het maken van een afspraak, bel of mail:
06 431 39 217
jjc@itchi-go.nl